Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОДЕССА. У День молитви за сиріт священники влаштували дітям свято

10 листопада 2019 року, у День молитви за сиріт, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в усіх храмах та монастирях Української Православної Церкви піднесли молитви за дітей-сиріт.

В Одеській єпархії після молитви в храмах, священнослужителі та волонтери відвідали дитячі будинки та організували дітям свято. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархії.

З благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського після молебну в Спасо-Преображенському кафедральному соборі на чолі з головою Соціального відділу Одеської єпархії протоієреєм Павлом Полещуком, на якому були піднесені молитви про добробут і здоров’я дітей-сиріт, а також про тих, хто піклується про їхнє життя, клірики єпархії відвідали установи дитячих інтернатів Одеської області.

У рамках святкування “Всеукраїнського дня молитви за сиріт” благодійна допомога була надана для вихованців дитячих будинків Одеської області, а також для дітей з обмеженими можливостями та з особливостями розвитку.

Протоієрей Андрій Полещук відвідав дітей, уражених церебральним паралічем і наслідками поліомієліту школи-інтернат №7 м.Одеси. Протоієрей В’ячеслав Мінаєв, настоятель храму великомучениці Єлизавети відвідав дітей з проблемами слуху школи-інтернат №91 м.Одеси.

Протоієрей Іоанн броварня, клірик храму на честь ик. Божої Матері “Курсько-Корінної”, разом зі студентами ОДС відвідали дітей з особливостями розвитку Одеського дитячого будинку-інтернату. Викладачі Одеської духовної семінарії ієромонах Онуфрій (Сонькин) і протоієрей Андрій Гавриленко відвідали Спеціалізований будинок дитини №1 “Перлина” м.Одеси.

Протоієрей Максиміан Погорілівська, клірик храму на честь Володимирської ікони Божої Матері, відвідав дитячий дитбудинок “Сонечко” м.Одеси. Протоієрей Ігор Родін, настоятель Благовіщенського храму м. Одеси, відвідав притулок №1 служби у справах дітей Одеської міської ради, яким пастирські опікується протягом 10 років. Також, протоієрей Іоанн Горіа, який близько десяти років є настоятелем храму на честь ікони Божої Матері “Всіх скорботних радість”, опікується дітьми-сиротами в інтернаті, побудованому при храмі.

Протоієрей Іоанн Скалозуб, настоятель Олександро-Свірського храму с. Совіньон, відвідав Михайлівську спеціальну школу-інтернат Саратського району.