Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Архієпископ Нафанаїл очолив чин освячення храму у селі Забороль Луцького району


4 листопада, архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл звершив чин освячення храму та святкову Божественну літургію у селі Забороль Луцького району.
Саме тут, довгих десять років відбувалось будівництво храму Української Православної Церкви на честь святих мучеників Адріана і Наталії.
Відбулась подія, яку так довго чекали та наближали всіма силами, православні християни новоосвяченого храму, що постав на місці старого млину.

Архіпастирю співслужили настоятель новоосвяченого храму ієрей Богдан Гринюк, завідуючий канцелярією єпархії архімандрит Паїсій (Хомич), благочинний Луцького центрального округу протоієрей Олександр Богданов, настоятель Свято-Покровського храму Луцька архімандрит Афанасій (Герман), благочинний Рожищенського округу протоієрей Петро Іваничко, клірики Волинської єпархії та брати-священники отця Богдана.

На Малому вході архієпископ Нафанаїл відзначив високою церковною нагородою настоятеля новоосвяченого храму ієрея Богдана – хрестом з прикрасами.

Під час звершення першої, у новоосвяченому храмі, Божественної літургії архіпастир разом з духовенством і сотнями віруючих християн вознесли посилену молитву за мир в Україні та за єдність світового Православ’я.

По закінченні богослужіння архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл звернувся до всіх присутніх зі словом проповіді.

«Великий подвиг та велика нагорода подається сьогодні тим, хто в непростий час випробувань, десять років, без роптання й відчаю продовжував будувати дім Божий й вірити, що Господь допоможе воздвигнути цей храм в якому люди знайдуть спасіння» – розпочав архіпастир. «Тому кожен християнин має не просто будувати стіни, не просто зводити куполи, але й будувати спасіння власної душі, звершуючи добрі справи на благо Христової Церкви» – наголосив владика.

Також, архієпископ Нафанаїл привітав настоятеля, духовенство, прихожан й гостей свята з тим, «що сьогодні на історичній Волинській землі з’явилась ще одна молитовна свічка, яка завдяки вірним дітям православної церкви, буде зігрівати нашу рідну церкву й рідну землю своїм молитовним теплом» – підсумував владика та нагородив активних прихожан і жертводавців орденом, медалями «Волинської ікони Божої Матері» й благословенними єпархіальними грамотами.

У свою чергу, настоятель новоосвяченного храму ієрей Богдан, щиро подякував архіпастирю за високі церковні нагороди, духовенству, прихожанам і гостям свята за спільну молитву та попрохав владику і всіх присутніх постійно згадувати у молитвах громаду новоосвяченого храму на честь святих мучеників Адріана й Наталії.