Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛЬВІВ. Коментар митрополита Філарета, щодо можливості легалізації в Україні марихуани в медичних цілях


Законопроект про легалізацію медичної марихуани в найближчі місяці може бути внесений до Верховної Ради. Як повідомляє «Обозреватель», про це заявила народний депутат від фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук.
Коментар митрополита Львіського і Галицького Філарета, голови Синодального відділу УПЦ з питань охорони здоров’я і пастирської опіки медичних закладів, журналу «Фома в Україні», щодо можливості легалізації в Україні марихуани в медичних цілях.

Розглядаючи питання легалізації марихуани в медичних цілях треба розглядати з різних точок зору, комплексно, в тому числі, а може в першу чергу з моральної точки зору.

Ми всі знаємо що таке біль, є біль яка є нестерпна і яку не можливо купирувати будь-якими препаратами. Рішення цього питання на державному рівні підтримають в першу чергу онкохворих людей.

Виникає друге питання, це буде легалізація використання препарату, чи також вирощування в Україні, чи це буде закупівля дорогих препаратів закордоном.

Закупівля потягне за собою виділення колосальних грошей з бюджету, ми знаємо що на сьогодні держава не фінансує бюджетні програми пов’язані з лікуванням онкології та інших хвороб. Питання де взяти кошти на обезболюючи препарати які потребують онкохворі?

Питання вирощування потягне за собою багато питань, перш за все має бути гарантія, що цей напрямок не буде бізнесом в руках приватних фармацевтичних компаній, а все ж таки держава буде мати монополію і регулювати виробництво і використання сировини. По-друге, марихуана повинна лігалізуватися і використовуватися виключно для хворих людей, а не для пересічних українців.

Тобто мають бути розставлені акценти, прийняті нормативні документи, де має бути чітко прописані всі вимоги з важливих етапів і технологічних процесів вирощування, в перш за все регулювання контролю, якості обліку і використання медичних препаратів марихуани.