Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Напередодні свята Собору отців Ближніх печер Предстоятель очолив всенічне бдіння

10 жовтня 2019 року, напередодні свята на честь Собору преподобних отців Києво-Печерських, які у Ближніх печерах (прп. Антонія) спочивають, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив всенічне бдіння у храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, єпископ Золотоніський Іоанн, єпископ Іванківський Кассіан, єпископ Петропавлівський Андрій, єпископ Згурівський Амвросій, духовенство монастиря та гості у священному сані.

Уперше святкування на честь святих, мощі яких спочивають у Антонієвих печерах, встановлене у 1670 році. При поновленні печер, пошкоджених землетрусом, було відкрито кілька мощей стародавніх подвижників і влаштований храм в честь Воздвиження Чесного Хреста. У Соборі святкується пам’ять преподобних Антонія Печерського, Агапіта, Аліпія, Іллі Муромця, Іуліанії Ольшанської, Нестора Літописця та багатьох інших. У 1886 році свято Собору Ближніх печер перенесли на 28 вересня (11 жовтня – новий стиль) відповідно до святкування пам’яті Собору святих Дальніх печер (11 вересня).

Завтра Предстоятель звершить Божественну літургію у цьому ж храмі. Початок богослужіння о 8:30.

Нагадаємо, 7-8 жовтня Блаженніший Митрополит Онуфрій взяв участь у святкових богослужіннях у Троїце-Сергієвій Лаврі.