Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МАДРИД. Делегація УПЦ взяла участь у міжнародній зустрічі «Мир без кордонів. Релігії і культури в діалозі»

З 15 по 17 вересня 2019 року в Мадриді (Іспанія) проходив міжрелігійний форум «Мир без кордонів. Релігії і культури в діалозі», який організувала Община св. Егідія спільно з Мадридською Архієпископією Римсько-Католицької Церкви. З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія Українську Православну Церкву на цьому заході представляли митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим та заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв`язків  УПЦ протоієрей Миколай Данилевич. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на vzcz.church.ua.

Основною темою форуму було обговорення сучасних війн, конфліктів в суспільстві, небезпеки відродження расизму та ксенофобії. Серед іншого були розглянуті питання міжрелігійного діалогу та попередження конфліктів, необхідності роззброєння, екологічна ситуація та інші теми.

На відкритті форуму, 15 вересня, виступили: засновник Общини св. Егідія професор Андреа Ріккарді, архієпископ Мадриду кардинал Карлос Осорро Сієрра, президент Центрально-Африканської Республіки Ф. А. Туадера, Голова Відділу зовнішніх церковних зв`язків Московського Патріархату митрополит Волоколамський Іларіон та інші.

У рамках роботи форуму, 17 вересня, митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим виступив з доповіддю на секції «Між силою і слабістю. Християнські мученики нашого часу і мир». Під час участі в роботі форуму делегація УПЦ мала спілкування з представниками інших Помісних Православних Церков, зокрема Александрійської, Сербської, Румунської, Елладської та Албанської Церков, а також з представниками інших конфесій та релігійних організацій світу.

Урочиста церемонія закриття форуму відбулася 17 вересня ввечері на площі перед мадридським кафедральним собором Альмудена.

Нагадаємо, 15 вересня митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим спільно з іншими ієрархами звершив Божественну літургію в храмі святої рівноапостольної Марії Магдалини в Мадриді.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!