Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Представники УПЦ взяли участь у роботі Громадської ради при Міністерстві освіти і науки

 18 вересня 2019 року в Міністерстві освіти і науки України відбулося засідання Громадської ради з питань співпраці з Церквами і релігійними організаціями при МОН України. За благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в засіданні взяли участь голова Учбового Комітету при Священному Синоді УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент і секретар Відділу релігійної освіти, катехізації і місіонерства УПЦ Ірина Петрівна Ковальчук. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Зокрема під час засідання були обговорені проблеми протидії булінгу у закладах освіти та забезпечення духовно-морального виховання у системі закладів позашкільної освіти.

Окрім того, учасники зустрічі розглянули питання щодо проведення виїзного засідання Громадської ради в Івано-Франківській області, яке проходитиме 1—3 листопада 2019 року.

Громадську раду з питань співпраці з Церквами та релігійними організаціями при Міністерстві було утворено в жовтні 2008 року відповідно до наказу МОН від 20.10.2008 р. № 941 та за ініціативою Церков і релігійних організацій України з метою сприяння всебічному забезпеченню свободи совісті та подальшої гармонізації державно-конфесійних відносин у галузі освіти, підтримання постійного діалогу із церквами та релігійними організаціями, більш  ефективного  використання  їхнього  потенціалу  у виховному процесі.