Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Митрополит Єфрем молився за захисників України, які загинули в боротьбі за суверенітет


Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем звершив Божественну Літургію в Свято-Миколаївському храмі м. Кривого Рогу. З нагоди Дня скорботи за загиблими в зоні проведення антитерористичної операції, правлячий архієрей молився за вічний спокій душ загиблих в зоні АТО православних воїнів. За Божественною Літургією митрополитові співслужили секретар Криворізької єпархії протоієрей Віктор Симонюк, благочинний Криворізького міського Центрального благочиння протоієрей Анатолій Риженко, настоятель Свято-Миколаївського храму м. Кривий Ріг протоієрей Димитрій Салатюк, священнослужителі з числа кліру Криворізької єпархії та священнослужителі з числа кліру Криворізької єпархії.

На сугубій єктенії владика молився за єдність Святого Православ’я, а також за примирення ворогуючих у нашій Батьківщині. Також Архіпастир підніс до Господа молитву за військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

По закінченні Божественної Літургії, відбувся святковий молебень, в закінчення котрого митрополит Єфрем підніс до Господа умиленну молитву.

Владика Єфрем разом із духовенством та парафіянами звершив хресну ходу до пам’ятника Невідомому солдату, що розташований поряд зі Свято-Миколаївським храмом на місці братської могили воїнів загиблих при визволенні Кривого Рогу за часів Великої Вітчизняної війни. Тут архіпастир у співслужінні священнослужителів звершив панахиду за загиблими в зоні АТО нашими співвітчизниками.

По закінченні богослужіння архіпастир звернувся до присутніх богомольців зі словом архіпастирського повчання.

Насамкінець, владика надав усім присутнім в храмі богомольцям своє святительське благословіння.