Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

УПЦ. Нові юнаки та дівчата поповнили лави студентів духовних семінарій та училищ (+фото)

Київська духовна академія і семінарія, Волинська, Почаївська, Полтавська і Таврійська духовні семінарії, Чернігівське духовне училище і Кременецьке регентське училище вже поповнилися новими студентами. В абітурієнтів, які прагнуть стати студентами Харківської і Сумської духовних семінарій, є ще 3 дні, аби встигнути подати документи та скласти іспити. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Як уже повідомлялося, понад 200 студентів зараховано цього року до Київської духовної академії і семінарії. Про це було оголошено 3 серпня 2019 року під час засідання Вченої ради.

Зокрема ректор КДАіС єпископ Білогородський Сильвестр повідомив, що за результатами вступних іспитів 2019 року на денне відділення Київської духовної академії (магістратура) зараховано 34 абітурієнти та 57 — до Київської духовної семінарії. На заочне відділення Київської духовної академії (магістратура) зараховано 59 абітурієнтів, а в семінарію — 57.

20 серпня, з благословення архієпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, відбулися вступні іспити у Волинську духовну семінарію.

Як зазначили у прес-службі ВДС, абітурієнти складали іспити з української мови, церковного співу та читання церковнослов’янською мовою. А також юнаки склали найважливіший екзамен — іспит на знання догматичних істин Православної віри, Біблійної історії та богослужіння Православної Церкви.

20—22 серпня вступні іспити проходили в Почаївській духовній семінарії.

Як повідомляє офіційний сайт ПДС, абітурієнти екзаменувалися на предмет знання основних молитов та умінню читання церковнослов’янською, складали іспити з основ Православної віри, біблійної історії, богослужбового уставу, загальної церковної історії, історії Церкви та церковних розколів, а також проходили музичне прослуховування та писали диктант на церковну тематику.

Завершилися вступні іспити співбесідою з приймальною комісією під головуванням митрополита Тернопільського та Кременецького Сергія та ректора семінарії архієпископа Шумського Іова і проректорів семінарії.

21—22 серпня проходили вступні іспити в Кременецькому регентському училищі, передали в прес-службі Тернопільської єпархії.

Майбутні регенти-псаломщики складали іспит на знання біблійної історії, Катехізису, а також екзаменувалися на предмет знання основних молитов та вміння читати церковнослов’янською мовою. Окрім цього, майбутні студенти проходили музичне прослуховування та писали диктант на духовну тему.

Очолили приймальну комісію митрополит Тернопільський та Кременецький Сергій та архієпископ Шумський Іов – ректор Почаївської духовної семінарії.

23 серпня відбулися вступні іспити в Чернігівському духовному училищі.

У прес-службі ЧДУ повідомили, що під час іспитів та співбесіди абітурієнти показали свої знання з Біблійної історії, основ віровчення, церковнослов’янської мови, історії Церкви, продемонстрували свої музичні здібності та написали переказ на біблійну тематику.

Екзаменаційну комісію очолив ректор училища митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій.

23 серпня завершилися вступні екзамени в Таврійську духовну семінарію.

Прийом вступників проводився за напрямом «Теологія». Абітурієнти успішно склали іспити з мови, суспільствознавства і Закону Божого, як зазначили на сайті ТДС.

24 і 25 серпня відбулися вступні іспити в Полтавській місіонерській духовній семінарії.

Зокрема, як повідомили у прес-службі Полтавської семінарії, 24 червня, після звершення молебню за Україну, за мир у державі та український народ у Трьохсвятительському храмі та Свято-Миколаївському соборі, відбулися вступні іспити з основ іконопису та художнього малюнку. Абітурієнтам були запропоновані фотокопії фрагментів канонічних ікон, древніх фресок. Протягом чотиригодинного іспиту вони виконували їх художню копію в кольорі.

А 25 серпня в Полтавській місіонерській духовній семінарії відбулися вступні іспити на богословсько-місіонерський факультет, регентське відділення та Іконописну школу імені прп. Порфирія Кавсокаливіта стаціонарної форми навчання.

З благословення ректора ПМДС митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, екзаменаційну комісію очолив віцеректор семінарії Преосвященніший єпископ Новосанжарський Веніамін.

Вступні іспити також відбуваються в Одеській духовній семінарії, зазначають на офіційному сайті ОДС.

Прийом документів вступників в 2019 році за основною освітньою програмою базової вищої освіти підготовки бакалаврів за напрямом «Теологія» за очною та заочною формами навчання, а також за програмою середньої професійної освіти — іконописне, регентське і церковно-художнє шиття здійснювався до 10 серпня.

Вступники проходять співбесіду і складають вступні іспити зі Священної історії Старого Завіту, Священної історії Нового Заповіту, Основ Православного віровчення, Богослужбового Статуту, Церковної історії, церковного співу, церковнослов’янського читання.

Вступні іспити у Сумській духовній семінарії імені Митрополита Володимира (Сабодана), де надається богословська освіта рівня бакалавра, відбудуться 30 серпня о 8:30 в навчальному корпусі Сумської духовної семінарії (м. Суми, вул. Данила Галицького, 180, тел. (0542) 77-04-54).

Нагадаємо, що прийом документів здійснюється у канцелярії Сумського єпархіального управління (м. Суми, вул. Соборна, 31, тел. (0542) 22-24-53) з 11 червня по 29 серпня 2019 року.

Абітурієнти, які успішно склали вступні випробування, можуть пройти повний курс навчання православного богослів’я, отримати навички участі у богослужіннях, волонтерської роботи та церковного соціального служіння. Навички молитви та християнського благочестя створюють умови для духовного зростання. Спільні паломницькі подорожі, місіонерські просвітницькі акції, концертні виступи згуртовують, виявляють творчі таланти студентів семінарії.

Правила прийому до СДС читайте на сайті Сумської духовної семінарії.

Вступні іспити в Харківській духовній семінарії імені апостола і євангеліста Іоанна Богослова проходять 25—30 серпня.

Зокрема екзамени відбуваються за наступним графіком: Іконописна школа – 25.08.19 р. на 10.00 (малюнок), 26.08.19 р. на 10.00 (співбесіда); Регентсько-співацьке відділення – 26.08.19 р. о 17.00 (регентські курси, о 19.00 – співацькі курси) в Актовій залі ХДС; Духовна семінарія – 29.08.19 р. о 9.00 (письмова робота), 30.08.19 р. о 9.00 (співбесіда).

Прийом документів до Харківської духовної семінарії, регентсько-співацького відділення та іконописної школи буде проходити з 15 червня до 29 серпня 2019 року з 9:00 до 15:00 кожного дня, крім суботи, неділі та святкових днів.

Детальну інформацію за всіма напрямами навчання у Харківській духовній семінарії можна дізнатися на сайті семінарії, а також за телефонами: +38 (057) 731-53-83, +38(068)7976836.