Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Православна сім’я доставила 20-й гуманітарний вантаж у Святогірську Лавру

Ми не припиняємо збір пожертвувань ні на один день, розповіли вінницькі волонтери.

З благословення митрополита Вінницького і Барського Варсонофія, напередодні дня пам’яті прп. Іоанна, Затворника і Чудотворця Святогірського, в допомогу біженцям, які проживають у Свято-Успенській Святогірській Лаврі, 23 серпня 2019 був відправлений 20-й гуманітарний вантаж з Вінниці. Це понад 14 тонн харчів і побутової хімії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу обителі.

Дві тонни яблук, дев’ять тонн зерна, три тонни крупи, борошна, цукру, консервації, соняшникової олії та іншої бакалії волонтерам вдалося зібрати за чотири місяці.

«Величезна подяка всім, хто відгукнувся на наш черговий заклик, — говорить отець Георгій Толчев, що займається зі своєю матінкою Людмилою збором і доставленням гуманітарної допомоги у Святогірську Лавру з грудня 2014 року. — Люди бачать наші оголошення в соцмережах, звіти про минулі рейди й самі проявляють ініціативу».

Серед благодійників — фермерство «Перлина Поділля» з Барського району та фермери з Уланова, козацтво смт Голованов Кіровоградської області, священники й миряни з Гайсина та Умані, і звичайно ж, настоятелі та парафіяни вінницьких храмів.

Однак, як розповів о. Георгій, люди просять не згадувати їх в подяках за благодіяння, хоча їхня допомога вельми вагома. Крім плодів своєї праці православні допомогли та грошима на транспортні витрати, що грає велику роль в підготовці гуманітарного рейду.

«Ми не припиняємо збір пожертвувань ні на один день, — розповідає волонтер. — У середньому, вдається зібрати допомоги на завантаження фури раз в два-три місяці».

ТЕЛ. ДЛЯ ДОВІДОК – (096) 579-00-07 о. Георгій — дзвонити в будь-який час.

КАРТА ПРИВАТБАНК 5168 7426 0128 8768 Толчев Георгій.

Нагадаємо, минулого тижня гуманітарний вантаж у Святогірську обитель доставили із Запорізької єпархії.