Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МАРГАНЕЦЬ. Митрополит Єфрем очолив урочисте богослужіння з нагоди 125-річчя Свято-Троїцького храму

В день пам’яті святих благовірних князів Бориса і Гліба, у Святому Хрещенні Романа і Давида (1015) Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем звершив архіпастирський візит до Свято-Троїцького храму міста, котрий цього дня відзначив своє 125-річчя. За богослужінням митрополиту Єфрему співслужили благочинний Томаківського благочиння протоієрей Василь Білинець, настоятель Свято-Троїцького храму міста протоієрей В’ячеслав Єрмохін та запрошене духовенство.

На Малому вході за старанні пастирські труди митрополит Єфрем, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, удостоїв настоятеля Свято-Троїцького храмупротоієрея В’ячеслава Єрмохіна права носіння митри.

На сугубій єктенії протодияконом з церковного амвону були піднесені особливі молитовні прохання за єдність Святого Православ’я, а також за примирення ворогуючих у нашій Батьківщині, а Митрополит Єфрем підніс умиленну молитву до Мироподателя Господа за встановлення миру на українській землі.

По завершенні Божественної літургії правлячий архієрей, у співслужінні духовенства, звершив подячний молебень до Господу нашого Іісуса Христа та підніс молитву до святих князів Бориса і Гліба.

По закінченні богослужіння правлячий архієрей звернувся до присутніх в храмі богомольців зі словом архіпастирського повчання.

Насамкінець владика надав усім присутнім своє святительське благословіння.