Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. У «ПЦУ» невдало намагаються завадити православним українцям молитися (відео)

На Волині відбулася чергова невдала провокація прихильників новоствореної структури прямо під час недільної Літургії, а на Хмельниччині віруючі вже пів року у великій кількості збираються на молитву просто неба.

У неділю, 4 серпня 2019 року, в селі Бобли Турійського району Волинської області прихильники «ПЦУ» разом зі «священником» цієї структури влаштували чергову провокацію у Свято-Покровському храмі, з метою зірвати Літургію вірянам Української Православної Церкви. Про це повідомляє «Перший Козацький».

Зловмисники прийшли до храму ще перед початком богослужіння. Благочинний Турійського округу Володимир-Волинської єпархії протоієрей Віталій Дуда розповів, що староста храму повідомив про присутність непрошених гостей о 8-й ранку. Він зазначив, що прихильники «ПЦУ» на чолі з прибулим «священником» зайшли до храму, й посилаючись на протокол зборів територіальної громади села, почали вимагати віддати їм храм УПЦ.

«Ще на початку весни (парафія – ред.) незаконно була перереєстрована за звичною схемою: територіальна громада за підтримки місцевої влади провели збори, перереєстрували й вчора була спроба звершити богослужіння у тому храмі», — пояснив отець-благочинний та додав, що традиційно брали участь у цьому люди, які не мають жодного стосунку до церковного життя села.

У відповідь на невизнання парафіянами УПЦ законності пред’явленого послідовниками новоствореної структури протоколу, останні влаштували провокацію, заблокувавши прохід віруючим в храм. Але вірянам православної парафії невдовзі вдалося потрапити до церкви та взяти участь у недільному богослужінні.

Тим часом «священник ПЦУ» зайшовши у вівтар, так і простояв в кутку, поки службу звершував клірик УПЦ.

Після розмови з благочинним Турійського округу, який згодом прибув на місце події, «клірик ПЦУ» покинув територію храму, по дорозі ще трохи посперечався з парафіянами УПЦ, після чого поїхав геть.

За словами журналістів, той самий «священник» брав участь в провокації, яка тиждень тому, 28 липня, День Хрещення Русі, була влаштована прихильниками «ПЦУ» в селі Сусваль.