Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Митрополит Єфрем звершив першу Божественну Літургію у відродженому храмі святителя Миколая

В свято Різдва святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійського (ІІІ) Митрополит Єфрем очолив першу Божественну Літургію в відродженому Свято-Миколаївському храмі м. Кривого Рогу.
На подвір’ї біля тимчасового храму правлячого Архієрея з хлібом-сіллю зустрічали Директор ТОВ «Ремпромтехніка», на території котрого нині знаходиться храм-каплиця, Сергій Михайлович Тимченко, криворізький історик, за допомоги котрого було знайдене місце на котрому до зруйнування знаходився Свято-Миколаївський храм, Охинченко Анатолій Федорович та віруючі криворіжці.

За богослужінням архіпастирю співслужили намісник чоловічого монастиря священномученика Володимира, митрополита Київського і Галицького м. Кривий Ріг архімандрит Володимир (Нероба) та настоятель храму великомучениці Варвари м. Кривий Ріг протоієрей Роман Лесюк, котрий, з благословіння правлячого архієрея, опікується духовним окормлінням прихожан відроджуваного храму.

На сугубій єктенії протодияконом з церковного амвону були піднесені особливі молитовні прохання за єдність Святого Православ’я, а також за примирення ворогуючих у нашій Батьківщині, а Митрополит Єфрем підніс умиленну молитву до Мироподателя Господа за встановлення миру на українській землі.

По завершенні Божественної Літургії Архіпастир, у співслужінні духовенства, звершив молебень святому Миколаю Чудотворцю, в завершення котрого владика підніс молитву до Мир Лікійського святителя та окропив богомольців святою водою.

По закінченні богослужіння правлячий архієрей звернувся до присутніх в храмі богомольців зі словом архіпастирського повчання. Митрополит Єфрем передав в дар Свято-Миколаївській парафії старовинну ікону Хрещення Господнього, що єдина уціліла з іконостасу зруйнованого храму. Високопреосвященніший владика відзначив церковними нагородами вірян, котрі доклали багато зусилля для відбудови храму та налагодження в ньому приходського життя.

Насамкінець митрополит Єфрем надав усім присутнім своє святительське благословіння.