Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У день Преображення Господнього Предстоятель УПЦ очолив святкове богослужіння у Києво-Печерській Лаврі

19 серпня 2019 року, у день Преображення Господа Бога і Спаса нашого Іісуса Христа, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, архієпископ Сан-Францискський і Західно-Американський Веніамін (Православна Церква в Америці), єпископ Діонісій (Констянтинів), гості у священному сані та духовенство обителі.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший Владика звернувся до численних вірян зі словом проповіді. Архіпастир розповів про Преображення Господнього на горі Фавор та пояснив, яке значення ця євангельска подія має для духовного життя християн.

“Господь взяв на гору трьох апостолів: Петра, Якова та Іоанна. Апостол Петро – це образ віри, Яків – образ надії, Іоанн – образ любові. Якщо людина має правильну віру, то від цієї віри народжується в людині правильна надія: вона надіється не на себе, не на багатство, вона надіється на Бога. Від правильної віри народжується правильна любов. Некомерційна любов: я тобі зробив, ти мені завтра зробиш; а жертовна любов, яка каже: я тобі роблю і не хочу, щоб ти мені робив. На цій вірі будується правильна молитва, яка називається смиренною молитвою. Смиренна ж, покаянна молитва має Божу силу, яка перетворює людиниу і наближає все більше і більше людину до свого Творця”.

За Божественною Літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

Під час богослужіння Предстоятель звершив ієрейську хіротонію над дияконом Андрієм Тальком, кліриком храму на честь святого архістратига Михаїла смт. Бородянка Київської області.

З благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія архієпископ Веніамін звершив дияконську хіротонію над Олександром Скрипком, який нестиме служіння у столичному храмі на честь 40-ка мучеників Севастійських.

Наприкінці богослужіння Предстоятель звершив освячення винограду нового врожаю та інших плодів.

Нагадаємо, напередодні Предстоятель очолив всенічне бдіння у цьому ж храмі.