Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Вчинено чергову спробу захоплення храму в Луці-Мелешківській

 

30 червня 2019 року, під час Літургії група місцевих активістів ПЦУ, у супроводі приїжджих чоловіків міцної статури та під керівництвом клірика Вінницько-Барської єпархії ПЦУ Віктора Чверкуна, здійснила напад на парафіян Преображенського храму села Лука-Мелешківська Вінницького району. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Вінницької єпархії.

Нажаль, це далеко не перша провокація прибічників ПЦУ в селі. З початку року активісти не залишають спроб силою відібрати храм у релігійної громади УПЦ. Оскільки попередні спроби захоплення храму не увінчались успіхом, цього разу прибічники ПЦУ посилили свої ряди “тітушками” (священики вже зустрічались з цимим “гастролерами” під час провокації у Козятинському районі) і діяли більш жорстко та нахабно.

Зібравшись у достатній кількості, активісти з “тітушками” атакували храм, намагаючись виламати двері. Їм на заваді стали чоловіки з числа парафіян. Проникненню активістів всередину храму вдалось запобігти, натомість вони почали висмикувати віруючих по одному і бити. Чоловіків спочатку валили на землю, а потім били ногами. Деяким захисникам храму були нанесені серйозні тілесні ушкодження, про що складено відповідні заяви до правоохоронних органів. Для допомоги постраждалим до місця конфлікту довелось викликати швидку допомогу. Масового побиття віруючих вдалось уникнути завдяки діям поліції, а також врівноваженості вірних УПЦ, які прийшли у храм на молитву, а не на бійку.

Після кількох невдалих спроб проникнення в храм, прибічники ПЦУ виламали двері в будівлі недільної школи, але побувши всередині певний час, залишили приміщення.

Наразі ситуація навколо Преображенського храму залишається напруженою. Частина активістів ще перебуває на території храму, однак сам храм, по завершенні богослужіння, було зачинено.