Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

«Слово Предстоятеля»: Важливо берегти Божественний образ, яким прикрашена кожна людина (відео)


15 червня в ефірі телеканалу «Інтер» вийшов тридцять п’ятий випуск щотижневої програми «Слово Предстоятеля», в якій Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звертається з духовною настановою до глядачів на телеканалі «Інтер».
Напереддень свята Святої Трійці Предстоятель нагадав, що про таїну Живоначальної Трійці ми читаємо у Святій Біблії та у Новому Завіті.

«Ясніше і більше згадується про таїну Святої Живоначальної Трійці у Новому Завіті. Спаситель жив серед нас, повчав нас, що є Отець Небесний, є Син Божий і є Святий Дух», — зазначив Архіпастир, згадавши також про з’явлення Пресвятої Трійці під час Хрещення Спасителя на ріці Іордан.

За словами Блаженнішого владики, Господь створив все, що є навкруг нас, — «і на кожному творінні Господь поклав печатку Троїчного Божества».

Як зауважив владика, «найбільш зрозумілим творінням, в якому дуже очевидно виражено печатку Трійці, є сонце, а найбільш яскрава печатка Святої Живоначальної Трійці є на людині».

«Сонце являє собою коло, від якого виходять промені світла, що освітлюють землю. З тими прменями сходить оснячне тепло, яке зігріває землю і робить її родючою. Коло являеє собою Небесного Бога Отця, промінь, який постійно виходить і цього кола, — Син Божий, або Слово Боже, а сонячне тепло є образом Духа Святого. Бог є один за Божеством, а троїчний за лицями, — пояснив Блаженніший Митрополит Онуфрій. — Кожна людина прикрашена Божественним образом. У чому сенс Божественного образу? Це є розум людини. Розум людини має властивість постійно народжувати думку, якою можемо змусити людину або себе щось зробити. Розум — це є образ Небесного Бога Отця; думка, яка постійно народжується від розуму, є Син Божий, який постійно народжується від Отця; і сила, яку несе думка, є образом Бога Духа Святого».


Насамкінець Предстоятель закликав піклуватися про те, щоб образ Троїчного Божества, який є в кожній людині, був непошкоджений. «Коли він непошкоджений, то думки, які народжуються від нашого розуму, несуть добру енергію, світлу енергію, яка просвітлює нас, умиротворяє нас, яка сіє злагоду, мир і терпіння навкруг нас», — підсумував він.