Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Представник Православної Церкви Кіпру відвідав гонимі громади Волинської єпархії


Священник Кіпрської Православної Церкви, архімандрит Нектарій (Бакопулос), здійснив візит до Волинської єпархії, де відвідав парафії, які постраждали від рейдерства.

7 червня, секретар Тамососької єпархії Кіпрської Православної Церкви, архімандрит Нектарій, підтримав вірян Волинської єпархії УПЦ і запевнив їх у тому, що світове Православ’я шукає шляхи вирішення української церковної кризи.

Архімандрит Нектарій, у супроводі заступника голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ, протоієрея Миколая Данилевича, відвідав парафії Волинської єпархії, які постраждали внаслідок силових дій прихильників ПЦУ.

Розпочався візит із зустрічі з керуючим Волинською єпархією, єпископом Нафанаїлом. Владика детально розповів архімандриту Нектарію про релігійні громади, які, у наслідок захоплення храму, звершують молитву у пристосованих до богослужінь будинках. У свою чергу, отець Некатрій висловив молитовну підтримку єпископу Нафанаїлу та побажав Божої допомоги у подоланні важких випробувань.

Протягом дня гості відвідували православних християн у селах Брониця, Нуйно та Раків Ліс Камінь-Каширського району, молитовно підтримуючи віруючих людей та священників, у яких були відібрані храми.

Відвідуючи тимчасові храми та “храмові хатинки”, архімандрит Нектарій разом з кліриками Волинської єпархії звершували молебень за мир в Україні та за єдність світового православ’я.

“Ви знаходитесь в істинній, справжній та канонічній церкві, тому не маєте боятись нічого”, – саме з такими словами підтримки звертався архімандрит Нектарій до вірних чад Волинської єпархії, які були гонимі, але не зрадили Христа.

У своїх зверненнях до вірян, священик Кіпрської Православної Церкви акцентував увагу на тому, що Церква Кіпру однією з перших висловила повну підтримку УПЦ, Блаженнішому Митрополитові Київському і всієї України Онуфрію.

“Саме тому я тут, серед вас. Для того щоб подивитись на ситуацію в Україні не через Інтернет, а мати особистий досвід, особисті враження цієї ситуації, яка склалась та передати цей досвід християнам Кіпру. Щоб вони знали з перших вуст, що саме відбувається в Україні” – наголосив представник Кіпрської Православної Церкви.

Спілкування з людьми, що пережили силові захоплення храмів, образи і неприйняття односельцями, вийшло теплим і відвертим. Віруючі розповідали гостю з Кіпру про наболіле, просили порад і духовної підтримки.

“Я розумію вашу біль, вашу скорботу, і Господь бачить все. Будьте впевнені, що це питання вирішиться. Прийде час, коли ви знову звершите літургію у вашому храмі. Несправедливість не буде панувати…” – заявив архімандрит Нектарій (Бакопулос), підтримуючи гонимих прихожан.

Наприкінці дня, секретар Тамососької єпархії Кіпрської Православної Церкви, разом з кліриками Волинської єпархії завітали у Стрітенський Михнівський жіночий монастир. Поспілкувавшись з сестрами, священники приклонились до храмових святинь та в чергове піднесли молитву за єдність світового православ’я.