Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Відбулась зустріч випускників ВДС 2004 року

19 червня, по благословенню керуючого Волинською єпархією єпископа Нафанаїла відбулась зутріч випускників 2004 року. Святкування розпочалось соборною літургією у Покровському храмі міста, у якій взяли участь клірики різних єпархій УПЦ. Богослужіння очолив архімандрит Аліпій (Сапіга), а також колишній ректор протоієрей Рустік Капауз. Під час боослужіння були піднесені молитви за Церкву та мир в Україні, а також подячні молитви. На заупокіній ектенії собор сугубо помолився за спочилого митропополита Ніфонта, та старця-ректора протоієрея Петра Влодека.
За богослужінням співали випускниці регентських курсів 2004 року під керуванням викладачки ВДС Тетяни Олексіївни Леуш, та хор священників, колишніх вихованців протоієрея Петра Муляра.
Після завершення Божественної літургії з поздоровчим словом до випускників звернувся перший класний керівник архімандрит Аліпій, який побажав усім залишатися завжди вірними своїй Матері Церкві — УПЦ, в котрій всі ми духовно народились, та яка наставляла і виховувала на протязі чотирох років в стінах духовного закладу. В подячному слові, від імені колишніх вихованців ВДС, протоієрей Михайло Кулакевич висловив вдячність усім вчителям, котрі терпеливо із любовю надавали богословських знань своїм підопічним для гідного подальшого служіння на ниві Христовій. Усім вчителям та колишнім випускникам була проспівана «Многая лета».
По завершені бослужіння випускники побували у єпархіальному управлінні та мали зустріч з єпископом Луцьким і Волинським Нафанаїлом, де отримали архіпастирське благословення. На згадку всім присутнім від архієрея були надані памятні подарунки.
Також випускники відвідали стіни рідної семінарії, де мали зустріч з діючим ректором ВДС.
В завершення офіційної частини святкування 15-річчя випуску ВДС 2004 року викладачі та колишні вихованці відвідали кладовище села Ліпіни, де була звершена літія на могилі отця ректора протоієрея Петра Влодека.
Після цього викладачі та колишні вихованці ВДС зібралися до братської святкової трапези.