Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ФРАНЦІЯ. Єпископ Баришівський Віктор взяв участь в освяченні православного храму у Страсбурзі

 26 травня 2019 року у місті Страсбург (Франція) відбулось велике освячення ставропігійного храму Всіх святих, яке звершив Святійший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил. На запрошення настоятеля храму архімандрита Филипа (Рябих) в освяченні взяв участь голова Представництва УПЦ при європейських міжнародних організаціях єпископ Баришівський Віктор. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За богослужінням співав хор КДАіС під керівництвом архімандрита Леонтія (Тупкало).

В числі запрошених гостей на святкове богослужіння також була голова Синодального відділу УПЦ «Церква і культура» ігуменя Серафима (Шевчик).

Від імені Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія з нагоди великого освячення єпископ Віктор передав у дар для іконостасу храму Всіх святих написану сестрами Свято-Архангело-Михайлівського монастиря м. Одеси ікону новомучеників і сповідників ХХ століття та напрестольне Євангеліє.

Від імені мешканців міста присутніх привітав мер Страсбурга Р. Ріс.

«Нехай ця церква служить православній спільноті, людям Страсбурга і його околиць, — сказав він. — Нехай вона дозволить їм підносити молитви і служити Господу, як вимагає того віра».