Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

СЄВЄРОДОНЕЦЬК. У єпархії урочисто вшанували пам’ять Собору Старобільських святих


27 травня, в день святкування Собору Старобільських святих, у Свято-Миколаївському кафедральному соборі м. Старобільськ відбулося урочисте богослужіння. Після священнослужителі та віряни здійснили традиційний Хресний хід вулицями міста — молитовному настрою богомольців не завадили навіть провокативні вигуки політично заангажованих осіб. Про це повідомляє прес-служба єпархії.

Божественну літургію очолили архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон і архієпископ Сєверодонецький і Старобільський Никодим. Архієреям співслужили: секретар єпархії, будівничий Різдва-Богородичного жіночого монастиря с. Червоний Деркул (Луганська єпархія) архімандрит Павел (Валуйський), отці-благочинні, глави єпархіальних відділів, духовенство єпархії.

Цього дня до другого кафедрального собору прибули парафіяни багатьох храмів Сєверодонецької єпархії. Молилася також настоятелька Свято-Скорбященського жіночого монастиря м. Старобільськ ігуменя Катерина (Беспалова) з сестрами, настоятелька Різдва-Богородичного жіночого монастиря с. Червоний Деркул (Луганська єпархія) ігуменя Антонія (Рибінцева).

Після закінчення Літургії богомольці разом з архіпастирями і духовенством звершили Хресний хід містом до храму-каплиці на честь Покрови Пресвятої Богородиці.

Як відзначив на сторінці у Facebook прес-секретар Сєверодонецької єпархії ієромонах Мелетій (Шаповалов), п’ятий рік поспіль 27 травня єпархія святкує пам’ять Собору Старобільських святих, особливо урочисто проходить молитовний Хресний хід вулицями міста до храму-каплиці, та цього року «знайшлися ті, хто на тлі цієї благодаті чомусь вирішили продемонструвати свою [політичну] “позицію”».

«На який би день тижня не припадало свято — 27 травня, богомольців завжди багато. Це і численне духовенство, і городяни. Особливо урочисто і атмосферно проходить Хресний хід містом до храму-каплиці на честь Покрова Пресвятої Богородиці. У цьому році вперше під час молитовного ходу серед інших виконувався псалом-молитва Хресних ходів — дуже красивий і благодатний спів. Але незважаючи на це, знайшлися ті, хто на тлі цієї благодаті вирішили продемонструвати свою “позицію”. Чи доречно і в чому сенс?», — висловив здивування священнослужитель.

Варто зауважити, що провокативна поведінка політично заангажованих осіб не завадила вірянам здійснити молитовний Хресний хід та вшанувати Собор Старобільських святих.