Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ.У Світлий Вівторок Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Літургію в Свято-Анастасіївському монастирі с. Ковалівка


30 квітня, у вівторок Світлої седмиці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у храмі на честь святої Татіани Свято-Анастасіївського жіночого монастиря с. Ковалівка Васильківського району Київщини.
Його Блаженству співслужили намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, митрополит Уманський і Звенигородський Пантелеімон, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Городницький Олександр, архієпископ Львівський і Галицький Філарет, архієпископ Боярський Феодосій, архієпископ Вінницький і Барський Варсонофій, архієпископ Фастівський Даміан, єпископ Єдинецький і Бричанський Никодим (Православна Церква Молдови), єпископ Васильківський Миколай, єпископ Золотоніський Іоанн, єпископ Баришевський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій та інші гості у священному сані.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

Наприкінці Літургії митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел зачитав Пасхальне послання Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

Після завершення Божественної літургії Його Блаженство привітав усіх зі святом Світлого Христового Воскресіння та ктиторку монастиря, Тетяну Володимирівну Засуху, з днем народження.

«Ми хочемо сьогодні поздоровити Вас, Тетяно Володимирівно, з вашим ювілеєм, побажати Вам, щоб Господь пробавив Свої милості, щоб дні вашого життя були довгими, благословенними, красивими, щоб ваша праця приносила внутрішню радість і задоволення», — побажав Митрополит Онуфрій.

З нагоди 55-річчя та за труди во славу Української Православної Церкви Тетяна Володимирівна була нагороджена «Відзнакою Предстоятеля Української Православної Церкви».

Після богослужіння Архіпастир очолив пасхальний хресний хід з читанням Святого Євангелія та окропленням віруючих святою водою, а також пасхальну літію за Блаженнішим Митрополитом Володимиром біля пам’ятника спочилому Предстоятелю УПЦ.