Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРНІВЦІ. Єпархія проведе загальноєпархіальний хресний хід з молитовним стоянням під ОДА

У зв’язку з чисельними порушеннями прав віруючих та свободи віросповідання на Буковині, Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ проведе загальноєпархіальній хресний хід з молитовним стоянням біля Чернівецької ОДА. Про це повідомляє з посиланням на прес-служба єпархії.

До участі у молитовній ході будуть запрошені всі священнослужителі та представники усіх парафій єпархії.

У Чернівецько-Буковинській єпархії також готують позов до Суду проти в.о. голови Чернівецької обласної адміністрації Михайла Павлюка з метою скасування його незаконного розпорядження (312-р від 29 березня 2019) про внесення змін і реєстрацію в новій редакції статуту релігійної громади УПЦ на честь Святителя Миколая села Добринівці, Заставнівського району Чернівецької області., як парафії “ПЦУ”

Позов буде складатися з декількох пунктів: перевищення посадових обов’язків; розпалювання релігійної ворожнечі; незаконне втручання в діяльність релігійної організації та перешкоджання здійсненню релігійних обрядів; співучасть у відчуженні майна юридичної особи; маніпуляція з документами з метою перереєстрації діючого статуту діючої релігійної організації на невідому (відсутню в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб) релігійну організацію.

Окрім того, готуються копії всіх документів для моніторингової місії ОБСЄ.

Про дату та подробиці молитовного ходу буде повідомлено найближчим часом.