Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Прихильники «ПЦУ» захопили храм УПЦ, зрізавши двері болгаркою (відео)

16 квітня прихильники «ПЦУ» зрізали болгаркою двері храму УПЦ на честь Архістратига Михаїла в селі Михайлівці Вінницької області і, виголошуючи образи на адресу священика та вірян УПЦ, захопили храм. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на YouTube-канал «Захисти Церкву!».
За інформацією, розміщеної на YouTube-каналі «Захисти Церкву!», цього дня сільським головою було зібрано сесію сільради для «обговорення церковного питання», однак сесія так і не відбулась, оскільки віруючих УПЦ, яких також запросили, не захотіли слухати.

Громада УПЦ у селі Михайлівці існує вже 20 років, настоятель прот. Миколай Стріляєв служить у селі з 1998 року, має 7 дітей, до нього ніколи не було претензій як в цьому селі, так і на інших парафіях. Після зібрання в клубі прихильники «ПЦУ» одразу пішли захоплювати храм з болгаркою і ломом.

Протягом кількох годин вони погрожували віруючим УПЦ та довго не могли зламати двері. Більше того, тепер збурені активісти ображали і навіть бажали смерті священику.

Крім того, був присутній «священик» від ПЦУ Сергій Орловський, який вже декілька місяців підбурює людей не лише в селі Михайлівці, а і в усьому районі.

За словами А. Балана, захоплення храму відбулося спонтанно, тому більшість вірних нічого не знали і не змогли прийти на захист релігійної громади та її церкви.

Поліція була присутня та попередила представників ПЦУ, що такі дії є злочином, і просила зупинитись, але прохання було проігноровано. Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом вчинення злочину.