Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРНІВЦІ. У єпархії представникам ОБСЄ повідомили про нові факти утисків віруючих на Буковині


Відбулася зустріч секретаря Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ архімандрита Никити (Сторожука) з представниками моніторингової місії ОБСЄ, під час якої були розглянуті нові факти утисків прав віруючих Української Православної Церкви на Буковині, а також переслідування дітей у школах на релігійному ґрунті та участь «Правого сектору» в т.з. «переведенні» громад УПЦ у «ПЦУ». Про це повідомляє  прес-служба єпархії.

Зокрема під час зустрічі секретар Чернівецько-Буковинської єпархії повідомив спостерігачам ОБСЄ, що найбільша кількість кримінальних справ про порушення прав віруючих відкрита в Заставнівському районі Чернівецької області. Також були наведені факти переслідування та цькування дітей у школах через віросповідування, незаконних дій церковних провокаторів та активної участі «Правого сектору» (а саме — у селі Рингач) у насильницькому переведенні релігійних громад у новостворену «ПЦУ».

Так, як зазначили в єпархіальній прес-службі, особливу увагу учасники зустрічі приділили подіям у Заставнівському районі, де представники влади і новоствореної «ПЦУ» продовжують розпалювати релігійну ворожнечу. Яскраво це проілюстровано в селах: Васловівці, Товтри, Добринівці, Задубрівка, Горошівці, Боянчук.

Також до відома представникам місії було доведено, що два клірика «Київського патріархату/ПЦУ» (Віталій Мензак та Роман Грищук), разом із групою «священиків» ПЦУ за медіапідтримки журналістів певних «незалежних» ЗМІ, щонеділі курсують селами Чернівецької області, створюють провокації та проводять відкриту політичну і церковну агітацію біля храмів Української Православної Церкви.

Окрім того, були зафіксовані непоодинокі факти булінга, себто цькування вчителями дітей у школах, у селах Бережниця, Васловівці та інш. Причиною цькування є те, що діти та їхні батьки є віруючими Української Православної Церкви.