Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

УМАНЬ. Єпархія попереджає про дезінформацію, яку розповсюджує офіційний сайт міста

Канцелярія Уманського Єпархіального Управління УПЦ спростовує неправдиву інформацію про те, що нібито релігійні громади сіл Родниківка та Пугачівка Уманського району перейшли із Української Православної Церкви до так званої Православної Церкви України.

Цей фейк 10 березня 2019 року розповсюдив офіційний сайт міста Умані «04744.info» з посиланням насторінку Уманської районної державної адміністрації у соцмережі Facebook.

Вказані парафії продовжують перебувати в канонічній єдності з Вселенським Православ’ям, в лоні Української Православної Церкви та залишаються вірними своєму Предстоятелю Блаженнішому Онуфрію, Митрополиту Київському і всієї України.

Збори релігійних громад сіл Родниківка та Пугачівка не проводились та ніякі дії стосовно переходу з УПЦ до ПЦУ громадами не приймались. Якщо хтось десь і збирався і кудись переходив, то і рішення їх на «певному рівні».

Ще раз нагадуємо всім, що право визначення до релігійної приналежності має, виключно, тільки релігійна громада. Збори територіальних общин ні в якій мірі не вирішують долю парафії, як би цього кому не хотілось, а їх ініціатива та дії є антиконституційними, свавіллям та порушенням законів України. А так звані «інформатори» своїми фейками атакують психологічно і бажане видають за реальність.

Звертаємось до вірних чад Уманської єпархії УПЦ та до всіх, хто цікавиться життям Церкви з проханням черпати інформацію з офіційних першоджерел – Канцелярії Єпархіального Управління, а не в тих, хто не має ні сорому, ні совісті, ні, тим більше, ніякого відношення до Церкви.