Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Окружний адмінсуд розгляне позов щодо незаконної перереєстрації статуту громади УПЦ с. Раків Ліс

Настоятель громади УПЦ с. Раків Ліс Волинської області, яку, згідно з розпорядженням Волинської ОДА №123 «Про реєстрацію статутів релігійних громад у новій редакції», було неправомірно перереєстровано за новою назвою «Релігійна громада Благовіщення Пресвятої Богородиці Православної церкви України с. Раків Ліс Камінь-Каширського району Волинської області», звернувся з цього приводу до Волинського окружного адміністративного суду з позовом. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу Волинської єпархії.

Зокрема, вважаючи вказане розпорядження голови Волинської ОДА неправомірним, чинний настоятель громади УПЦ протоієрей Ростислав Сіжук у позові просить суд визнати протиправним підпункт 1 пункту 1 розпорядження Волинської ОДА № 123 від 7 березня 2019 року «Про реєстрацію статутів релігійних громад у новій редакції» в частині  реєстрації змін до статуту «Свято-Благовіщенської релігійної громади УПЦ с. Раків Ліс Камінь-Каширського району Волинської області» у новій редакції за новою назвою – Релігійна організація «Релігійна громада Благовіщення Пресвятої Богородиці Православної церкви України с. Раків Ліс Камінь-Каширського району Волинської області».

18 березня Волинським окружним адміністративним судом було винесено ухвалу про прийняття позовної заяви  до розгляду та відкриття провадження в адміністративній справі.

Нагадаємо, що 17 березня громада Свято-Благовіщенського храму УПЦ села Раків Ліс Камінь-Каширського району запобігла спробі захопити храм. Агресивно налаштовані прихильники «ПЦУ» увірвалися на територію церкви і влаштували бійку прямо на порозі храму, побивши парафіянок і зрізавши замки з воріт церкви. Однак віруючі УПЦ разом із новопризначеним настоятелем о. Ростиславом Сіжуком встали на захист свого храму. Церкву  було закрито, а на двері храму прихильники «ПЦУ» повісили свої замки.