Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Духовенство та правоохоронці обговорили кризову ситуацію на окремих парафіях Волині

Досягнуто домовленості про скоординовану працю заради подальшого недопущення порушень прав віруючих.

Причини та можливі виходи з кризи, що спостерігається на окремих парафіях у населених пунктах Волині, обговорили представники Волинської єпархії УПЦ із керівництвом ГУНП у Волинській області на зустріч 25 лютого 2019 року, повідомляє Volyn.church.ua.

«Під час розмови йшлося про складну ситуацію, що склалася у сфері міжконфесійних відносин в регіоні. Учасники зустрічі досягли домовленостей про скоординовану працю заради подальшого недопущення порушень прав віруючих та законного врегулювання міжконфесійних конфліктів», – йдеться у повідомленні.

Від Головного управління Національної поліції у Волинській області на зустрічі були присутні заступник начальника ГУНП у Волинській області Сергій Козак і начальник управління превентивної діяльності Володимир Солоненко.

Волинську єпархію Української Православної Церкви представляли секретар єпархії протоієрей Миколай Бондарук, віце-секретар єпархії протоієрей Валерій Мучак, голова єпархіального відділу «Церква і суспільство» протоієрей Олександр Богданов, голова єпархіального Юридичного відділу, благочинний Луцької районної округи протоієрей Петро Приступа, благочинний Луцької міської округи протоієрей Володимир Літвенчук, глава єпархіального Інформаційного відділу протоієрей Олег Точинський.