Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КОВЕЛЬ. Православна Волинь вшанувала пам’ять мирополита Ніфонта


Весняної пори, коли Православна Церква вшановує пам’ять святих Сорока мучеників Севастійських, особливі молитви звучали у храмі святого Іоанна Богослова в с. Галина Воля. Адже цього дня, два роки тому – 22 березня – відійшов у вічність митрополит Ніфонт – духовний наставник тисяч вірян, життєві стежини яких приєднались до Його світлої дороги добра, милосердя, щирої любові до Бога. От і цього року сотні прихожан і паломників об’єднались для спільної молитви до святих мучеників і за упокій приснопам’ятного владики.

Літургію Передосвячених дарів очолив архімандрит Аліпій (Сапіга). Він і звернувся до присутніх з повчальними словами духовних настанов, про важливість очищення та вдосконалення свого внутрішнього світу особливо у дні Великого Посту. На богослужінні співав місцевий хор і хор священників. В храмі відслужили Панахиду, на якій співав хор з м.Луцьк під керівництвом Надії Романій. Потім великою духовною родиною вирушили до кладовища, де біля могилки Владики звершили заупокійну Літію. Всі присутні злились у молитві і разом заспівали кондак «Со святими упокой…». Після похмурого ранку навіть природа посміхнулась теплом і сонечком, а молитва втішила сумуючі серця і зігріла відчуттям радісної зустрічі.

Ще одна довгоочікувана подія згуртувала вірян у приміщенні школи, де вперше показали документальний фільм «Повертаючи любов», про нелегкий життєвий шлях і духовні подвиги митрополита Ніфонта.

Анна Єфімук