Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Узгоджено план молодіжних заходів у єпархії


25 березня відбулася нарада робочої групи єпархіального відділу у справах сім’ї, молоді та соціального служіння. Захід відбувся при храмовому комплексі Почаївської ікони Божої Матері (м.Ковель). Голова відділу архімандрит Ніфонт (Омельчук) запропонував до обговорення план заходів по роботі з підлітками та молоддю на весняно-літній період цього року.

Члени робочої групи розглянули та узгодили деталі проведення цілого ряду міроприємств, спрямованих на організацію корисного дозвілля людей молодого віку.

Серед найцікавіших заходів, котрі відбудуться найближчим часом, наступні:

1. 12-13 квітня – Молодіжні великопісні говіння. На базі Мілецького, Світязького та Низкиницького монастирів молодь від 15 років буде мати можливість разом взяти участь у таїнствах Сповіді та Євхаристії, духовних бесідах та переглядах фільмів на актуальну тематику.

2. 9-10 травня – Загальноєпархіальний молодіжний з’їзд присвячений шануванню всіх Волинських святих. Захід розпочнеться у Зимненському монастирі та на другий день Хресним ходом перейде до Володимир-Волинського кафедрального собору. Учасники з’їзду візьмуть участь у соборній Літургії та долучаться до святкових заходів.

3. 12 травня – цього року у Неділю жінок-мироносиць вшановується День Матері. На базі цілого ряду парафій будуть проведені фестивалі сім’ї з ігровими, інформаційними локаціями та концертними програмами.

4. На початку літа заплановано проведення дводенних курсів підвищення кваліфікації учителів Недільних шкіл.

5. До початку літніх оздоровчих православних таборів, мабутні вожаті отримають можливість пройти навчання у Школі вожатих. Захід планується на базі Низкиницького монастиря.

6. У червні (в дві зміни) відбудеться триденна Дитячо-юнацька конференція для учнів середнього та старшого шкільного віку. Захід з програмою насиченого спілкування, екскурсіями та активним дозвіллям планується на базі Зимненського монастиря.

7. У липні на Світязі відбудеться Фестиваль дитячих хорів. Учасники зможуть показати свою майстерність, обмінятися досвідом та поспілкуватися під час відпочинку на озері.

8. З 5 по 9 серпня на базі Світязького монастиря відбудеться молодіжний наметовий табір «Цитадель». Запрошується молодь від 15 років. У програмі духовно-просвітницькі зустрічі, активні форми відпочинку та спільні молитви.

9. У серпні молодіжний табір «Сімейний намет» запросить провести вихідні дні на озері Світязь членів молодих родин. В програмі бесіди, тренінги, спільні молитви, обмін досвідом та активне дозвілля.

Єпархіальний відділ у справах сім’ї, молоді та соціального служіння запрошує отців благочинних, настоятелів храмів та активних парафіян долучитися до розповсюдження інформації про намічені заходи та сприяти їх ефективному проведенню.