Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БОРИСПІЛЬ. Православна громада села Погреби у неділю молилася біля воріт храму


24 березня парафіяни храму на честь Успіння Богородиці села Погреби Броварського району Київської області, як завжди, зібралися для звершення недільного богослжіння. Проте, вперше віряни змушені були молитися на вулиці біля воріт свого храму.
Богослужіння очолив благочинний Першого Броварського благочиння протоієрей Олександр Левчук, настоятель храму протоієрей Ігор Баглей та клірик храму святих апостолів Петра і Павла м. Бровари архімандрит Афанасій (Пилипчук).

Було звершено чин Пасії під час якої, віруючі Погребів помолилися за Україну та причастилися святих Тіла і Крові Христових.

Минулої неділі, 17 березня відбулася спроба захоплення храму прихильниками «переходу» в ПЦУ. У результаті штовханини у храмі, влаштованої агресивними активістами ПЦУ, поліція вивела всіх із храму та виставила охорону.

Нагадуємо, що 2 лютого 2019 р. в селі Погреби в залі засідань сільської ради близько сотні жителів села зібралися, щоб змінити юрисдикцію релігійної громади. Назвавши себе «православною громадою храму», учасники засідання «одноголосно» проголосували за перехід православного храму в Погребах в невизнану православним світом ПЦУ. У голосуванні брали участь послідовники неправославних віросповідань і відкриті атеїсти. Слід зазначити, що для того, щоб переконати селян перевести Успенський храм в нову церковну структуру активісти ПЦУ вдалися до брехні і відвертих маніпуляцій. Разом із тим, регулярно до православного храму ходить невелика кількість жителів.

У свою чергу більшість дійсних членів релігійної громади Успіння Пресвятої Богородиці села Погреби повідомила, що ніяких рішень щодо переходу в ПЦУ не приймала і залишається вірною Українській Православній Церкві і її Предстоятелю — Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію. Тому спроба активістів перевести Успенський храм в ПЦУ вірними УПЦ розцінюється, як насильницька і не відповідає бажанню більшості членів релігійної громади.