Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

УКРАЇНА. Торжество Православ’я в Одесі, Запоріжжі, Рівному: десятки тисяч вірян УПЦ засвідчили вірність своїй Церкві

17 березня 2019 року, в першу неділю Великого посту — Торжества Православ’я, торжества віри, Православної віри, а не її декламування, у трьох містах України відбулися масштабні Хресні ходи, у яких взяло участь загалом близько 20-ти тисяч віруючих. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

В загальноміському Хресному ході з молитвою про мир в Україні взяло понад 10 тисяч віруючих одеситів, пережає прес-служба Одеської єпархії.

Відразу після святкового богослужіння, яке очолив керуючий єпархією митрополит Агафангел,  в Спасо-Преображенський кафедральний собор прибули духовенство і парафіяни всіх одеських храмів з численними святинями.

Опівдні почався загальноміський хресний хід з молитвою про мир в Україні і благоденство її благочестивого народу. Більше 10 тисяч прочан з несенням Святого Хреста, чудотворних ікон і святинь, зі співом церковних молитов обійшли навколо Соборної площі. Потім Владика митрополит прочитав молитву про збереження нашої Батьківщини від всіляких негараздів і скорбот. Після завершення молитовного ходу Високопреосвященніший владика звернувся до всіх присутніх з архіпастирським словом, у якому особливо наголосив на важливості збереження святої Православної віри.