Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ІВАНО-ФРАНКІВСЬК. Єпархія виграла суд в облдержадміністрації

Апеляційний суд визнав протиправною бездіяльність влади в справі коломийського храму, відібраного в УПЦ греко-католиками.

5 лютого 2019 року Восьмий апеляційний адміністративний суд захистив право Івано-Франківській єпархії УПЦ на доступ до публічної інформації та зобов’язав облдержадміністрацію надати дані про храм Благовіщення Пресвятої Богородиці в Коломиї. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

22 травня 2018 року єпархія запросила у чиновників інформацію про балансоутримувача і користувача храмового приміщення, захопленого уніатами. Проте влада запит проігнорували, після чого єпархія подала в суд.

Відтак, суд апеляційної інстанції захистив право Івано-Франківської єпархії УПЦ на доступ до публічної інформації та зобов’язав чиновників надати запитувані відомості (справа № 809/1006/18 за позовом Івано-Франківської єпархії Української Православної Церкви про визнання бездіяльності протиправною та зобов’язання до вчинення дій).

Раніше, 5 вересня 2018 року, протиправність у бездіяльності вищого органу виконавчої влади в Івано-Франківській області встановив Івано-Франківський окружний адміністративний суд.