Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРНІВЦІ. На Буковині вже 4-а громада УПЦ долучилася до цілодобового молитовного стояння у вірі

15 лютого вже четверта громада Української Православної Церкви на Буковині — парафія на честь Святого Архистратига Михаїла села Задубрівка — приєдналася до цілодобового молитовного стояння за мир і право вільно сповідувати Православну віру, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на фейсбук-сторінку Архистратиго-Михайлівської громади УПЦ.

Уже 3-ій день, після спроби прихильниками «ПЦУ» незаконно заволодіти церковним приміщенням громади УПЦ, не припиняється молитва в храмі на честь Св. Архистратига Михаїла в с. Задубрівка Чернівецької області. Адже, як повідомлялося, в день Стрітення Господнього агресивно налаштовані активісти намагалися всіма способами, навіть ламаючи ворота церкви та кидаючи каміння у вірян, проникнути на храмову територію та вимагали від настоятеля і парафії звільнити храм.

Однак, незважаючи на тиск агресивно налаштованих активістів і провокативних промов «священика «ПЦУ» Архистратиго-Михайлівській громаді УПЦ, яка, до слова, засвідчила свою вірність УПЦ на чолі з її предстоятелем, вдалося відстояти свій храм — і парафіяни відтоді долучилися до цілодобового молитовного стояння у вірі.

«Перша ніч Молитовного стояння. Завжди в житті є те що стається вперше. Перший крок своїми ногами, перша молитва, перший цілунок, перша дитина, перша втрата близької людини… Тепер і в житті нашої парафії вперше цілодобово в храмі лунає молитва… Ми віримо, що Бог нас почує, що вщухне ворожнеча в силі, що ненавість стане безсила перед словами покаяння святої Псалтирі… …після темряви ночі завжди сходить сонце!», — зазначила громада на своїй фейсбук-сторінці.

Нагадаємо, раніше віряни Свято-Успенських храмів у селах Товтри та Михальча Чернівецької області приєдналися до цілодобового молитовного стояння, яке громада Свято-Успенського храму села Васловівці почала здійснювати 27 січня 2019 року і не припиняє досі.
Так, уже 22-у добу продовжує безперервне молитовне стояння за мир в Україні та за право вільно молитися в храмі канонічної Української Православної Церкви громада Свято-Успенського храму в с. Васловівці, про переведення якої до «ПЦУ» на незаконних зборах 27 січня вирішила територіальна — а не релігійна — громада.
Молитва в місцевому Свято-Успенському храмі не припиняється ні вдень, ні вночі. За добу віруючі прочитують всю Псалтир, молячись про мир в їхньому селі і в Україні.
7 доба молитовного стояння. с.Васловівці.Що можна написати, коли вже 17 днів, як один день?Нічний храм… акафіст… «Церква Христова свєтло красується…» (Ікос 2 з акафіста трьом Святителям: Василію Великому, Григорію Богослову та Іоанну Золотоустому).Можливо в тому і зміст, коли навкруги тільки:…ненавість …злість …гординя …прокльони – суцільна темрява….здається немає кінця і межі цієї ночі зневір’я….Раптово помічаєш, як в одному селі, другому, третьому запалюється світло справжньої Віри і ось вже не ніч, а справжній день і «Церква Христова свєтло красується»…
7-му добу продовжують безперервне молитовне стояння віряни Свято-Успенської громади с. Михальча.
У цьому селі близько 10 активістів нової церковної структури вирішили не обмежуватися голосуванням і прийшли до церкви з вимогою віддати їм ключі. «Клірики» ПЦУ очолили ходу церковних рейдерів.
Та віряни канонічної Церкви і настоятель храму не дозволили прихильникам нової релігійної структури відібрати церкву. Крім цілодобового молитовного стояння люди організували чергування біля храму, щоб убезпечити його від захоплення.
9-у добу лунає і вдень, і вночі молитва у Свято-Успенському храмі с. Товтри.
Парафіяни села Товтри провели парафіяльні збори, на яких переважною більшістю голосів прийняли рішення залишитися під юрисдикцією канонічної Церкви. За вірність УПЦ та її Предстоятелю Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію в с. Товтри – 208 осіб. Натомість територіальна громада в селі Товтри провела власне зібрання і «добровільно перевела» сільський храм у «ПЦУ».