Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Предстоятель Сербської Церкви: Церковна проблема України руйнує «сім’ю» Православних Церков


Святіший Патріарх Сербський Іриней підкреслив, що те, що нині переживає Україна — не якесь зовнішнє явище, а руйнує зсередини «сім’ю Православних Церков», тому потребує детального обговорення всіма Главами Помісних Православних Церков. Про це повідомляє «РІА Новини».

Предстоятель Сербської Православної Церкви зазначив, що потребою сьогоднішнього і найближчого майбутнього є — «більш детально обговорити всім (Предстоятелям Помісних Православних Церков — ред.) проблему України».

«Треба розібратися, до якої міри може дійти це розділення та які будуть неминучі наслідки. На жаль, ці наслідки вже очевидні, і плоди цього розколу ми відчуваємо», — відзначив Патріарх Іриней.

Він висловив надію, що найближчим часом Предстоятелі всіх Помісних Церков зустрінуться та обговорять українське церковне питання.

Нагадаємо, що раніше Патріарх Сербський Іриней заявив, що не визнає «ПЦУ» та що очікуваного Константинопольським Патріархатом «злиття з розкольниками» не вийшло і не вийде, тому що від самого початку було зрозуміло, «що являють собою всі розкольницькі угруповання в Україні», натомість уже зараз канонічній УПЦ «держава загрожує» утисками.