Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

НІЖИН. Голова райради О.Бузун публічно обізвав віруючих


Після завершення зборів територіальної громади с. Крути Ніжинського району Голова Райради цього району О. Бузун дозволив собі в образливій формі висловитись у соцмережі про своїх виборців, які за релігійних переконань відмовились піддатись провокаціям і змінювати канонічну підлеглість місцевої православної парафії.
Сам О. Бузун був присутнім на зазначених зборах. Цей чиновник висловлював своє невдоволення тим, що жителі Ніжинщини виявись набагато розумнішими, ніж він про них думав на початку, та відкидали всю облудливу брехню агітаторів за «ПЦУ». Присутні аргументовано заперечили всі стандартні закиди розкольників, які вони зазвичай використовують для зомбування аудиторії. І хоча активісти за «ПЦУ», схоже на те, що підбадьорили себе чималими дозами алкоголю та вчиняли не аби який галас, люд на їх провокації не піддався. Жодних рішень про місцеву релігійну громаду на зборах від 27 лютого в с. Крути прийнято не було.


Схоже на те, що від такого результату у Олега Бузуна здали нерви і він вирішив вилаятися у соціальних мережах. Забувши, що голова Райради, то не барин, а найманий робітник жителів Ніжинщини, які зі своїх податків утримують його для відстоювання їх інтересів, Бузун обізвав своїх виборців черв’яками та промосковськими агентами. В своєму дописі Бузун охарактеризував ніжинське суспільство як гниль. За його словами, до таких висновків він прийшов після зборів у Крутах. Допис чиновника у мережі фейсбук викликав обурення навіть у тих, хто є далеким від релігійного життя. Адже його зміст цілковито відповідає фабулі ст. 161 Карного кодексу України, якою визначаються як важкий злочин дії чиновника, що спричиняють до дискримінації і образ на релігійному ґрунті та розпалення релігійної ворожнечі.