Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРОПИВНИЦЬКИЙ. Святкування 8-ї річниці перебування митрополита Іоасафа на Кіровоградській кафедрі у день Стрітення Господнього


15 лютого, у день свята Стрітення Господнього, у Кафедральному соборі Різдва Пресвятої Богородиці відбулося особливе торжество, у якому взяли участь архієреї Української Православної Церкви:   митрополит Уманський і Звенигородський Пантелеімон,  митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф,   архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент та  єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп.
Віруючі Кіровоградської єпархії у цей день відзначають особливу подію – день зустрічі свого архіпастиря, адже вісім років тому, згідно рішення Священного Синоду УПЦ, Високопреосвященіший митрополит Іоасаф прибув на Кіровоградську кафедру як Правлячий архієрей. На свято Стрітення Господнього паства вперше зустрічала свого Владику. Святкову Божественну літургію у день святкування 8-ї річниці перебування на кафедрі очолив митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф у спіслужінні  владик.
Напередодні свята архієреї звершили Всенічне бдіння.
На Літургії після Євангелія з проповіддю до віруючих звернувся Преосвященніший єпископ Боголєп. Він розповів про свято Стрітення Господнього, детально описавши євангельські та історичні події, які супроводжували зустріч Господа Іісуса Христа з праведним Симеоном Богоприїмцем, а також привітав усіх присутніх з цим величним святом.
За богослужінням підносилися особливі молитви за мир в Україні.
По завершенні Божественної літургії та традиційного освячення стрітенських свічок з вітальним словом до Керуючого Кіровоградською єпархією Високопреосвященнішого митрополита Іоасафа звернувся митрополит Уманський і Звенигородський Пантелеімон, котрий розповів про життєвий шлях та благословенне служіння Владики Іоасафа. Після цього митрополит Іоасаф висловив вдячність архієреям, котрі прибули розділити святкову радість, та звернувся до прихожан з архіпастиським словом.