Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Митрополит Єфрем привітав криворіжців з 75-ю річницею визволення міста від нацистських загарбників


У Кривому Розі відбулися заходи, приурочені до 75-ї річниці визволення міста від нацистських загарбників. Вдячні жителі міста зібралися, щоб згадати, як 22 лютого 1944 р., після двох з половиною років окупації, Кривий Ріг був звільнений від ворога.
В урочистій церемонії взяли участь ветерани-визволителі Кривого Рогу, ветерани та учасники бойових дій, учасники антитерористичної операції на сході України, Криворізький міський голова Вілкул Юрій Григорович, народний депутат та кандидат в Президенти України Вілкул Олександр Юрійович, Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем, народні депутати України, голови райвиконкомів, почесні громадяни міста, керівники промислових підприємств, духовенство, громадські активісти, студенти, школярі та жителі міста.

Учасники урочистих заходів поклали квіти до Стели Героїв, пам’ятника героям-криворіжцям, які загинули в зоні проведення антитерористичної операції на сході України, пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам та монумента «Перемога».

Ті, що прийшли вшанували хвилиною мовчання пам’ять полеглих героїв. Після церемонії покладання квітів по проспекту Миру урочистим маршем пройшли марширували курсанти військового ліцею, студенти ВУЗів МВС, представники криворізьких військових підрозділів, а також проїхала військова техніка – бойові машини і танк Т-34.

Далі учасники дійства пройшли до Свято-Георгіївської пам’ятної дзвіниці, де секретар Криворізької єпархії, настоятель храму Іверської ікони Божої Матері протоієрей Віктор Симонюк звершив літію за загиблими визволителями міста, після чого присутні запалили свічки пам’яті за полеглими героями.

Також цього дня відбулося урочисте зібрання в Криворізькому академічному міському театрі драми та музичної комедії імені Тараса Шевченка. Зі сцени театру на адресу визволителів лунали теплі слова та хвилюючі музичні композиції.

Виступаючи перед ветеранами і гостями зборів, Митрополит Єфрем наголосив: «Ми дивимось на наших визволителів, як на святі ікони. Вони прикрашені всіма нагородами, але найбільше хотілося б, щоб ми прикрасили їх своєю любов’ю, щоб вони відчували, що ми цінуємо їх та звершений ними подвиг. Це для них буде найбільша нагорода тут на землі. Зробімо усе, щоб їм легко і радісно було жити у нашому місті. Зробімо усе, щоб над нашим містом та над нашою благословенною Україною було мирне небо».