Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Відбулась зустріч архієреїв єпархій УПЦ області з головою Вінницької ОДА і начальником управління у справах національностей і релігій

В приміщенні обласної державної адміністрації відбулась зустріч канонічних архієреїв єпархій УПЦ у Вінницькій області: митрополита Могилів-Подільського і Шаргородського Агапіта, архієпископа Вінницького і Барського Варсонофія та єпископа Ладижинського Сергія з головою Вінницької обласної державної адміністрації Валерієм Коровієм та начальником управління у справах національностей і релігій Вінницької ОДА Ігорем Салецьким.
На зустрічі було обговорено болючі питання, з якими зіштовхнулись єпархії Української Православної Церкви на Вінниччині, у з’вязку з заснуванням так званої ПЦУ, а саме, з неприпустимим втручанням у внутрішні справи релігійних громад УПЦ колишнього Вінницького митрополита УПЦ Симеона (Шостацького) та деяких з його «кліриків», з агресивними діями прибічників новоутвореної структури по відношенню до духовенства і вірних УПЦ та неодноразовими випадками церковного рейдерства – захопленнями храмів УПЦ за участі представників держаної місцевої влади.
В. Коровій заявив, що йому невідомі такі випадки і запевнив архієреїв УПЦ, що, як державний службовець, він особисто дотримується конституційного принципу невтручання у процес добровільного переходу релігійних громад УПЦ до новоутвореної ПЦУ, згідно відповідному діючому закону України, та пообіцяв розглянути конкретні випадки його порушення, про яки йому повідомили архієреї.
І. Салецький, із свого боку, порадив звертатися з позовами до суду, якщо такі дії матимуть місце на теренах Вінницької області.
У підсумку тривалої розмови сторони окреслили шляхи розв’язання низки інших важливих проблем.