Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. На Волині в храмах УПЦ проплачені студенти під виглядом соцопитування проводили агітацію за «ПЦУ»

10 лютого під час недільних богослужінь у храмах УПЦ села Велимче Ратнівського району Волинської області проплачені студенти незаконно проводили під виглядом соцопитування агітацію в підтримку «ПЦУ» серед парафіян, вводячи віруючих провокативно-пропагандистськими питаннями в оману. Про це повідомляє на прес-служба єпархії.
Зокрема студенти приходили до храмів, видаючи себе за волонтерів-соціологів, і ставили вірянам села Велимче, які в цей час молилися, кілька питань, відкрито спрямованих проти канонічної Української Православної Церкви.

Молоді люди свідомо обрехували Українську Православну Церкву, називаючи Її «російською і московською», та надавали неправдиву інформацію про те, що начебто на Волині церкви УПЦ масштабно переходять до «ПЦУ». Хоча неодноразово повідомлялося про захоплення храмів УПЦ на Волині прихильниками «ПЦУ» і проведення масових незаконних зборів з метою насильницького «переведення» громади.

«На Волині вже більше 40 церков Московського патріархату перейшли до Православної церкви України. Як ви вважаєте, чи повинна церква Московського патріархату у селі Велимче перейти до ПЦУ?», або ж «Чи має право Російська Православна Церква втручатися втручатися в діяльність Української Церкви?» — такі пропагандистські й антиконституційні питання, що мають прихований агітаційний характер, пропонувалися мешканцям волинського села.

Як зізналися самі студенти членам релігійної громади, коли їх було затримано, за це «опитування» вони отримали плату.

Благочинний Гірниківської округи Володимир-Волинської єпархії протоієрей Іван Хіночик про цю ситуацію повідомив працівників СБУ Ратнівського району.

В єпархіальній прес-службі зауважили, що ці псевдопитування проводилися саме після того, як кількома днями раніше церковні громади УПЦ с. Велимче засвідчили під час голосування свою вірність канонічній УПЦ та підтримку Її Предстоятелю Блаженнішому Митрополиту Онуфрію.