Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Звернення митрополита Володимира довірних чад єпархії


Дорогі отці, брати і сестри. вірні чада Володимир-Волинської єпархії Української Православної Церкви!

Сердечно вітаю вас із Святим Богоявленням!

Майже 2000 років тому цього дня відкрився людям Бог в усій повноті Пресвятої Тройці: втілений Син Божий хрестився в ріці Йордані, Дух Святий зійшов на Нього у вигляді голубинім, а з Неба було чути голос Бога Отця: “Це Син Мій улюблений, в Якому Моє благовоління”.

Але, на жаль, сьогоднішні радісні і спасительні дні Хрещення Господнього затьмарені великим лихом, Ми бачимо, що протистояння Української Православної Церкви і антихристиянських сил стає все більш очевидним і гострим. Останнім часом всюди тільки й розмов про автокефалію, новостворену структуру ПЦУ, головних дійових осіб цього процесу і інше… Під виглядом благої справи, великого досягнення і довгоочікуваного подарунка віруючим людям пропонується «томос». Насправді ж це лицемірий задум, хитро й підступно спланований і розіграний тими, хто і не думає дбати про благо Церкви. Особливе посилення наступів відбувається в цей агітаційний період передвиборної кампанії, що вказує про їх політичне підгрунтя. Використовуються жорстокі, антиконституційні методи боротьби, проводиться системна дискредитаційна діяльність проти духовенства. Священнослужителі перебувають під пильним наглядом провокаторів, які шукають найменшу зачіпку, для того щоб перекрутити факти, очорнити, створивши брудний інформаційний розголос.

Дорогі мої У цих нелегких умовах всім нам важливо зберігати однодумність, не піддаватися на брехню і провокації, вчитися сприймати критично сумнівну інформацію про Церкву. Прошу вас посилити свої молитви з надією на всесильну Божественну допомогу.
Ще раз вітаю вас з Хрещенням Господнім! Бажаю всім щоб Господь, який Своїм Богоявленням просвітив людство, з’явився у Божественній повноті в серцях кожного із нас.