Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРОПИВНИЦЬКИЙ. Духовенство взяло участь у заходах присвячених Міжнародному дню людей з інвалідністю

Духовенство ставропігійного храму на честь Різдва Христового м. Олександрії протоієрей Димитрій Літвінов та ієрей Андрій Савельєв взяли участь у святковому концерті присвяченому людям з особливими потребами, організатором якого було громадське об’єднання інвалідів дитинства, загального захворювання та інвалідів праці «Віра».
Священики у своєму зверненні до всіх присутніх наголосили на постійній підтримці та особливому піклуванню Української Православної Церкви до людей з обмеженими можливостями, адже це служіння є невід’ємною складовою православної місії.
Довідка:
Проведення Міжнародного дня людей з інвалідністю спрямовано на привернення уваги до проблем цієї категорії суспільства, захист їх гідності, прав та благополуччя, на переваги, які отримує суспільство від участі інвалідів в політичному, соціальному, економічному і культурному житті. В Україні проведення цього дня встановлене Указом Президента, починаючи з 1993 року.
Звичайно, цей день не можна називати святковим, проте він підкреслює необхідність досягнення забезпечення рівних прав інвалідів і їх участі в житті суспільства. Міжнародний день людей з інвалідністю – день підведення підсумків зробленого для цієї категорії громадян, аналізу фактичного становища людей з особливими потребами в суспільстві і визначення планів щодо поліпшення їх життєвого рівня.