Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Митрополит Єфрем освятив храм на честь Введення у храм Пресвятої Богородиці


В день свята Введення у храм Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем з архіпастирським візитом відвідав новозбудований храм Введення у храм Пресвятої Богородиці, що розташувався на мікрорайоні 5-му Зарічному міста Кривого Рогу.
На початку богослужіння митрополит Єфрем, у співслужінні духовенства, освятив новозбудований храм на честь Введення до храму Пресвятої Богородиці. Слід зазначити, що чин освячення храму, також, називається «оновленням», адже після освячення храму, він із звичайної будівлі стає святим Домом Божим, а отже і зовсім іншим ніж був раніше, оновленим. Під час чину освячення, владика освятив та помазав святим миром Святий Престол, священики, з благословення владики, облачили Святу Трапезу у нові ризи – срачицю, пов’язану вервієм, та індитію, а правлячий архієрей помазав святим миром стіни храму, освятивши їх. Під Святим Престолом були розміщені мощі святого священномученика Володимира, митрополита Київського і Галицького (+1918).

За Божественною літургією правлячому архієрею співслужили секретар єпархії протоієрей Віктор Симонюк, намісник Свято-Володимирського чоловічого монастиря м. Кривого Рогу архімандрит Володимир (Нероба), настоятель храму і благочинний Криворізького міського Північного благочиння протоієрей Георгій Базилевський, благочинний Криворізького міського Центрального благочиння протоієрей Анатолій Риженко, благочинний Криворізького міського Південного благочиння протоієрей Володимир Борак та запрошене духовенство.

На малому вході за ревні пастирські труди та з нагоди освячення храму, митрополит Єфрем, з благословіння Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, удостоїв настоятеля храму протоієрея Георгія Базилевського високої нагороди – права носіння другого хреста з прикрасами.

По запричасному вірші із проповіддю на тему свята до парафіян звернувся настоятель храму святої великомучениці Варвари протоієрей Роман Лесюк.

По завершенні Божественної літургії відбулось славлення Пресвятій Богородиці і Приснодіві Марії.

По закінченні богослужіння митрополит Єфрем звернувся до чисельних богомольців, котрі цього дня з усього міста стеклися до святого храму, із словом архіпастирського повчання. Також, Владика подякував настоятелю Свято-Введенського храму м. Кривого Рогу за його старанне і ревне служіння, та надав своє святительське благословіння на подальші труди на ниві Христовій.

За допомогу у будівництві храму владика нагородив найактивніших з прихожан медалями Криворізької єпархії УПЦ священномучеників Онуфрія і Порфирія ІІ ст. та благословенними Архієрейськими грамотами.

Також владика Єфрем адресував теплі слова поздоровлень матушці Галині Базилевській, котра постійно трудиться у храмі Божому поруч зі священиком і допомагає йому нести його пастирський хрест, а щороку 4 грудня, в день престольного свята храму, святкує свій день народження.

Наостанок, настоятель храму подякував архіпастирю за високу нагороду та радість спільної молитви, а правлячий архієрей надав усім присутнім своє святительське благословіння.