Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Архієпископ Феодосій ознайомив послів Японії і Палестини в Україні з поточною ситуацією в УПЦ

4-5 грудня, в Києві проходили заходи, організовані посольствами Японії (з нагоди Дня народження імператора Акіхіто) і Палестини (з нагоди Міжнародного дня солідарності з палестинським народом). На запрошення Надзвичайних і Повноважних Послів Японії пана Сумі Шигекі і Палестини доктора Мохаммеда Аль-Асаада та з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія ці заходи відвідав вікарій Київської Митрополії архієпископ Боярський Феодосій.

Від імені Предстоятеля Української Православної Церкви архієпископ Феодосій привітав Послів і членів дипломатичного корпусу з Національними святами, а також ознайомив їх з поточною ситуацією, що склалася в українському православ’ї. У тому числі були озвучені факти тиску, що посилюється на священнослужителів Української Православної Церкви, як то: обшуки в храмах і будинках ієрархів і духовенства, масові виклики священнослужителів в СБУ на допити, численні наклепницькі матеріали в ЗМІ про представників Церкви з розголошенням персональних даних про них з закритих державних реєстрів. Все це не може не турбувати представників української і міжнародної громадськості, які поважають принципи демократії, релігійної свободи і прав людини.

Від імені Блаженнішого Митрополита Онуфрія ієрарх попросив Послів з увагою поставитися до розвитку ситуації з тиском на Українську Православну Церкву, щоб не допустити повторення трагедії гонінь на віруючих ХХ століття, біль від яких ще не вщухла в нашому народі.

У свою чергу, пан Сумі Шигекі і доктор Мохаммед Аль-Асаад, які мають теплі особисті стосунки з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм, передали йому слова своєї підтримки і запевнили, що міжнародне співтовариство буде пильно стежити за дотриманням прав і свобод віруючих Української Православної Церкви.