Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Офіційний сайт Вінницької єпархії відтепер перебуває у Facebook


Офіційна та достовірна інформація Вінницької єпархії Української Православної Церкви відтепер — на новій офіційній сторінці «Вінницька Єпархія УПЦ» на Facebook. Про це повідомили у прес-службі Вінницької єпархії.

Також у Вінницької єпархії УПЦ є офіційний аккаунт у WhatsApp.

Новий офіційний сайт, як повідимили в єпархіальній прес-службі, наразі у процесі розробки.

Сайт під назвою «Вінницька єпархія Православної Церкви України» (http://orthodox.vinnica.ua) і сторінка на Facebook під назвою «Вінницька єпархія УПЦ» не є дійсними та зокрема не мають ніякого відношення до канонічної УПЦ, оскільки належать колишньому правлячому архієрею, який був заборонений Священним Синодом УПЦ у служінні, у зв’язку з ухиленням у розкол (Журнал №69). Також модеруються секретарем забороненого у служінні архієрея старі акаунти у WhatsApp, Viber i Telegram.

Нагадаємо, що духовенство та віряни направили численні звернення про призначення нового архіпастиря на Вінницьку кафедру. 17 грудня цього року Священним Синодом було прийнято рішення (Журнал №72) Преосвященним Вінницьким і Барським призначити архієпископа Варсонофія. 18 грудня архієпископ Вінницький і Барський Варсонофій прибув на свою кафедру в м. Вінниця, де його радо зустрічала вінницька паства.