Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МУКАЧЕВО. Третя річниця спільноти глухих, якими духовно опікується священство єпархії


11 листопада, спільнота глухих, якими духовно опікується священство Мукачівської єпархії відзначила третю річницю від часу свого створення.
З благословення  митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора Єпархіальний відділ по взаємодії з організаціями, які піклуються людьми з обмеженими можливостями (голова – архідиякон Діонісій (Гангур)) цього дня провів низку заходів присвячених  річниці створення організації.

Зокрема, у кафедральному соборі на честь Різдва Божої Матері м. Мукачева була відслужена святкова Божественна літургія зі сурдоперекладом.

Богослужіння звершив благочинний м. Мукачева протоієрей Петро Лях разом з братією собору. У свою чергу, сурдопереклад богослужбових моментів для нечуючих людей на жестовій мові здійснював архідиякон Діонісій (Гангур) та представники ЗОО УТОГ.

Після богослужіння для усіх була накрита святкова трапеза в їдальні чоловічого Всіхсвятського Красногорського монастиря.

Відтак у тому ж приміщенні відбувся тематичний круглий стіл для спільноти УТОГ з обговоренням подій, що проходили за період існування спільноти глухих Мукачівської єпархії, перспектив розвитку, інновацій в роботі тощо.

Серед іншого учасники зібрання переглянули фотослайди та відеоматеріали з життя спільноти.

Цікавим доповненням стали виступи голови Відділу єпархії по взаємодії з організаціями, які піклуються людьми з обмеженими можливостями – архідиякона Діонісія (Гангура), представника Закарпатської обласної організації УТОГ Олександра Токача, представника Закарпатської обласної громадської організації “Я чую з Cochlear” Лізи Буряс, психолога й соціального працівника Оксани Сіладі.

Крім того, намісник Красногорського Всіхсвятського чоловічого монастиря архімандрит Іларій (Гаврилець) розкрив людям зі стійкими порушеннями слуху основні церковні ази, відповів за допомогою сурдоперекладача на їхні запитання та побажав присутності Божої в їх житті.

Завершилася зустріч обговоренням подальших планів, та безпосередньо паломницькою поїздкою чернечими обителями єпархії.