Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРОПИВНИЦЬКИЙ. Відбулася друга зустріч на тему «Для чого Я?» у рамках соціально-освітнього проекту «Крок»


За статистикою лише 10% дітей, які виховуються у дитбудинках успішно влаштовують своє життя. Однією із причин такої статистики підлітки не мають цілей у житті, не знають як вона формується. Дивлячись на дану проблему, погоджуюся зі словами філософа Сенеки: «Люди, які живуть без будь-якої цілі, наче билинка в річці: вони не йдуть, а їх несе».
Ці слова стали мотиваційними для другої зустрічі на тему «Для чого Я?» у рамках соціально – освітнього проекту «Крок». Нагадаю, що мета проекту полягає у підготовці дитини сироти до самостійного життя через розкриття її, як особистості, зміцнення її духовного потенціалу.
Розпочали із вправи «Грамота», кожен виписав собі похвальну грамоту, вказуючи, за який талант або вміння він її отримує. Виходячи із того чим цікавляться підлітки намагалися сформувати цілі на кілька років і модель її досягання. Також звернули увагу на важливість духовної цілі у земному житті і як правильно її досягати розповівши про настанови преподобного Серафима Саровського.
Підсумки провели під час майстер-класу, де зробили сувенірну свічку із вощини. Закінчили бесіду словами Ч. Дікенса: «Будь-якої прекрасної цілі можна досягти чесним шляхом. А якщо не можна, то ця ціль погана».