Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ТЕРНОПІЛЬ. Митрополит Сергій звершив освячення престолу нового храму УПЦ у Колосовій


2 жовтня керуючий Тернопільською єпархією УПЦ митрополит Тернопільський та Кременецький Сергій (Генсицький) відвідав парафію у селі Колосова Кременецького району. У цей день віряни чекали на владику, котрий прибув сюди для освячення престолу новозбудованого храму. Виконуючи майже всі роботи власними силами, за фінансової допомоги Київської митрополії та братії Свято-Успенської Почаївської лаври, громада збудувала свій новий храм трохи більше ніж за рік.

Митрополит Сергій звершив Божественну літургію та освятив престол храму на честь святого апостола Іоанна Богослова. Саме так був названий і попередній храм громади УПЦ, котрий два роки тому захопили розкольники. Певний час після того віряни молились у старенькому приватному будинку, котрий залишався на пожертвуваній для майбутнього будівництва ділянці, і готували землю під новий храм.

Фундамент був залитий біля молитовного дому навесні 2017 року. З Божою допомогою та трудами віруючих, за рік будівля була вже практично готова, і громада приступила до внутрішніх робіт. Завдяки тому, що серед вірян Колосової є справжні майстри-будівельники, люди впорались з усіма завданнями напрочуд швидко.

В цей урочистий день владика Сергій привітав вірян канонічної Церкви у Колосовій з тим, що вони з терпінням та надією на Господа вистояли у часи складних випробувань та змогли відійти від протистояння, щоб зі смиренням та Божою допомогою збудувати для себе новий молитовний дім.