Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОЛЕКСАНДРІЯ. У єпархії пройшов Хресний хід за мир і єдність в Україні


2 жовтня, у день пам’яті місцевошанованого сщмч.Миколая Іскрівського, відбулася загальноєпархіальна Хресний хід за мир і єдність в Україні. Взяти участь у ході приїхала велика кількість бажаючих з усієї єпархії. Протяжність ходи більше 7 кілометрів, проте молитва, дух єдності і мета для багатьох літніх людей та дітей зробили її невідчутною. По завершенні Хресного ходу єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп звершив літургію на подвір’ї Хресто-Воздвиженського храму с.Іскрівки Петрівського благочинного округу.
Архієрею співслужили секретар єпархії протоієрей Анатолій Штанько, благочинні та духовенство єпархії.
Наприкінці богослужіння владика Боголєп звернувся до присутніх із словами проповіді про вирішальну роль християнських чеснот у вирішенні будь-яких ситуацій, що християнський дух любові і благочестя запобігає причинам, наслідком яких є скорботи, біди і сльози про втрачене.
Всі присутні мали можливість помолитися біля мощей сщмч.Миколая Іскрівського, біля його могили та побувати на джерелі з купелею, цілющі властивості яких відомі не тільки в межах єпархії та Кіровоградської області.
Кожен, повертаючись до своєї місцини, озирався, намагаючись у своєму серці викарбувати кожну частинку святого місця, що давно вже стало рідним.