Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Поліція затримала близько сотні провокаторів біля Києво-Печерської Лаври


14 жовтня, в день свята Покрову Пресвятої Богородиці, на території та перед входом у Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру невідомі намагалися влаштувати провокації. Близько сотні осіб доставили до управління поліції м. Києва. Про це повідомляє прес-служба МВС.

«Я неодноразово наголошував, що ми зможемо захистити усі культові споруди і не допустимо будь-яких актів вандалізму, захоплень тощо», — зокрема зазначив заступник Голови Національної поліціі, Начальник Головного Управління Національної поліції в м. Києві Андрій Крищенко.

Як повідомили для РБК-Україна в поліції, група чоловіків спортивної зовнішності різного віку з ранку зосередилася на території монастиря.

«Віруючі поскаржилися, що ці хлопці створюють штовханину перед Успенським собором. Вони явно не молитися туди прийшли», – додав співрозмовник ЗМІ.

Спочатку правоохоронці обшукали людей, яких вважали підозрілими, а потім попросили їх пройти в автобуси. Частину провокаторів заблокували бійці полку поліції особливого призначення перед входом в Лавру. Всього, за повідомленням МВС, в районні відділення поліції було доставлено близько сотні осіб.