Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Заява розширеного засідання Ради розширеного засідання релігійних організацій при Голові Запорізької облдержадміністрації

Шановні співвітчизники, любі брати та сестри!

Для всіх нас Запоріжжя — це особливий, дорогий нам край, усім відомий не тільки своїми культурними традиціями, а і порозумінням серед багатонаціонального та поліконфесійного його населення.

З хвилюванням, болем і тривогою ми спостерігаємо за подіями в Україні, особливо коли на її Сході ллється кров. Звертаємось до всіх жителів Запорізького регіону в зв’язку зі спробами викликати розбрат та громадянське протистояння, в тому числі на релігійному ґрунті, що буде сприяти тим, хто бажає порушити мир в нашій Державі.

Сьогодні, як і завжди, ми наполягаємо на припиненні спекулюванням риторикою ненависті і агресії, адже від публічно озвучених слів залежить подальша доля і єдність не тільки всередині нашого регіону, а й всього українського народу. Лише зусиллями усіх нас можливе збереження стабільності у Запорізькому регіоні і нашій державі.

Вважаємо, що шлях України до майбутнього може пролягати тільки через глибинне суспільне примирення. Якщо ми відмовимся від цінностей взаєморозуміння, честі, гідності, поваги один до одного і до закону, тоді неминуче прийде розбрат та хаос. Тільки намагання кожного зможуть повністю відвернути можливе загострення відносин між нами.

Тому ми всі звертаємось до народних обранців, державних інституцій, чиновників регіонального рівня, членів релігійних рухів, воїнів та ветеранів, представників профспілок та роботодавців Запоріжжя утриматися від провокацій, дій, закликів і гасел, які спрямовані на дестабілізацію мирного життя в нашому регіоні.

Просимо правоохоронні органи виконувати свої обов’язки згідно чинного законодавства України, запобігати усім спробам порушення громадського спокою, а усіх тих, хто має запеклі немирні наміри – відкинути їх та зберігати братерську любов.

Закликаємо усіх запоріжців жити в злагоді між собою, дотримуючись загальноприйнятих моральних цінностей, відповідати традиційним для нашого регіону переконанням, вірі і благочестю, бездоганно виконувати законодавство України.

Пам’ятаємо пророчі слова про мир – мир далекому та близькому, щоб не бути нам наче «море розбурхане, яке не може заспокоїтися і якого води викидають мул і бруд» (Іс. 57:20) – і тоді Бог Своєю благодаттю надасть бажаний усіма нами мир!