Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Черговий гуманітарний вантаж від єпархії доставлений у зону проведення ООС


Про підсумки чергової поїздки у Донецьку область митрополиту Вінницькому і Барському Симеону розповіли представник Спілки десантників Вінниччини Сергій Буравель та священик-волонтер протоієрей Анатолій Кузнєцов.

Поїздка розпочалася 16 жовтня. Волонтери на чолі із Сергієм Буравлем відвідали м. Слов’янськ, Бахмут і Зайцеве. Передали військовим каністри, мішки і продукти від волонтерів. Частину допомоги залишили у с. Жованка, для місцевих мешканців. Потім заїхали у Новомихайлівку Мар’їнського району. У місцевому Будинку милосердя, яким опікується православна парафія Чуда Архістратига Михаїла, залишили основну частину гуманітарного вантажу. Настоятель парафії і директор Будинку милосердя протоієрей Ігор Кубишин передав слова подяки митрополиту Симеону, священикам і вірянам Вінницької єпархії, а також вінницьким волонтерам за продукти харчування, городину, одяг іграшки, дитячі візочки та інші корисні речі, які будуть передані і в інші соціальні та дитячі заклади, зокрема у місцевий дитячий садочок та Будинок престарілих. Усього цього разу на схід із Вінниці було доставлено 24 тони гуманітарного вантажу.

У свою чергу митрополит Симеон через волонтерів просив передати слова подяки за постійну співпрацю тим людям, які сприяли у цій поїздці: коменданту Вінницького гарнізону генерал-лейтенанту Аркадію Вашутіну, полковникам Олексію Ноздрачову і Олександру Борщевському, групі ЦВС Краматорськ і полковнику Сергію Кравченко, групі ЦВС Бахмут і майору Євгену Шило, а також багатьом небайдужим вінничанам.